Vrajitoare Club

Prostituţia în Brazilia

prostituata

În 1979, reprezentanta Grupului pentru drepturile minorităţilor a declarat în faţa comisiei ONU că în nordul ţării, aproximativ 50.000 de fete nu supravieţuiau decât prostituându-se în bordelurile din marile oraşe, unde erau supuse la umiliri cumplite şi nu primeau nimic, căci banii erau confiscaţi imediat de temnicerii lor care le spuneau că cheltuie sume importante pentru hrana, haina şi locuinţa lor.

Fetele erau supuse unui regim de sclavagism pentru datorii, şi de foarte multe ori, ţinute sub cheie şi forţate de a consuma droguri, pentru a trece mai uşor peste problemele lor.

Erau cumpărate foarte des de la părinţii lor de către intermediari. Debutau în profesia cea mai veche din lume la 12 sau 14 ani. „Un mare număr dintre ele au eşuat după ce au fost folosite ca femei de serviciu în diferite case şi violate de bărbaţii din acele familii”, a declarat reprezentanta oficială.

În Brazilia, prostituţia este legală. Multe brazilience sunt vândute pe piaţa neagră a cărnii vii în Europa. Într-o broşură a agenţiei germane Brasil Exclusiv sau în casete video distribuite în Germania şi Elveţia tinerele frumoase din această ţară sud – americană sunt propuse pentru căsătorie, suma ajungând la 5000 de dolari.

În Rio de Janeiro, prostituţia s-a stabilit de mult timp în anumite teritorii. Prostituţia feminină, cu clientelă adesea modestă, se practică mai ales în apropiere de gări sau de port, în timp ce cea masculină este în special legată de activităţi de birou şi de unele zone ale vieţii nocturne foarte fierbinţi.

Problema prostituţiei infantile a fost adusă la cunoştinţa publicului prin intermediul mass – media recent. Este o situaţie cu care se confruntă întreaga planetă şi nu se limitează numai la lumea a treia, sau la aşa – zisele ţări subdezvoltate. Ţările sărace pot să cadă uşor victime „turismului sexual”, iar Brazilia este vizată.

În epoca colonială, prostituţia şi violul existau în aproape toate culturile din America latină, când femeile au devenit obiecte sexuale ale străinilor. În special fetele au avut cumplit de suferit din cauza unor practici violente, comerciale şi inumane.

Braziliencele exportă însă prostituţia, se poate spune. De pildă, femeile din Guzana le acuză pe brazilience de a fi la originea diverselor delicvenţe, a prostituţiei, a traficului de stupefiante, a insecurităţii. Cartierele fierbinţi din această ţară sunt reputate de a fi cartierele braziliene. Traumatismul epidemiei SIDA a contribuit încă o dată de a stigmatiza braziliencele ca purtătoare ale bolii, în mod necesar înclinate de a le contamina pe guyaneze.

Aceleaşi critici vin şi din partea haitienelor, care le consideră pe brazilience sursa tuturor delincvenţelor şi de a vehicula patologii de orice natură, metaforice (sociale) sau reale (ca epidemia de SIDA).

Partea tristă a sărăciei este turismul sexual, căreia în Brazilia îi cad victime nu doar femeile, ci şi copiii străzii. Exploatarea sexuală a copiilor din această ţară a crescut într-un ritm alarmant. Peste două milioane de adolescenţi, din întreaga lume, sunt exploataţi sexual conform datelor furnizate de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIT). În Brazilia, un studiu efectuat de această organizaţie a revelat 241 de rute terestre, maritime şi aeriene pentru exploatarea sexuală şi traficul de femei, de adolescenţi şi de copii. Majoritatea dintre ele trec prin Nord şi Nord – Est dar regiunea cea mai frecventată pare a fi tripla frontieră între Brazilia, Paraguay şi Argentina.

prostituata
prostituata

De la începutul anului 2002, în regiune au fost supuşi violenţei sexuale aproximativ 3500 de copii şi de adolescenţi, care au căzut victime crimei organizate. Deşi fenomenul are caracter ilegal şi clandestin, este puţin vizibil şi cu atât mai dificil de cuantificat. Marea majoritate a victimelor exploatate din Brazilia este însă de sex feminin. Aproape 70% dintre ele locuiesc cu familia lor şi pentru 100% dintre ele, aceasta este o cale de supravieţuire. În Rio de Janeiro, autorităţile au găsit o soluţie pentru a pune frână prostituţiei în cartierele turistice situate pe malul mării: se fotografiază plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor care le abordează pe prostituate şi pe travestiţi.

Ca majoritatea ţărilor latino – americane, reţelele de proxeneţi sunt interesare de a profita de frumuseţea femeilor şi de inocenţa copiilor din această ţară, pentru a avea beneficii financiare şi a-i exploata sexual. Mai mult de 78% din populaţia Braziliei, care se întinde pe jumătate din suprafaţa Americii de Sud, este urbană. Dar sărăcia este cruntă şi de ea profită mafioţii şi traficanţii de carne vie.

Brazilia este considerată ca o ţară furnizoare de „marfă vie” pe piaţa pornografiei. În ceea ce priveşte ţările de destinaţie majoritatea rutelor pentru trafic sfârşesc în Spania, apoi în Ţările de Jos, Venezuela, Italia, Portugalia, Elveţia, SUA, Germania şi Surinam. Conform Fundaţiei Helsinki pentru Drepturile Omului, 75.000 de femei braziliene se găsesc actualmente pe piaţa sexului din Uniunea Europeană.

Nu se ştie însă foarte multe despre tratarea copiilor în Brazilia. Există informaţii privind violarea şi exploatarea lor sexuală, sau a muncii lor, a adopţiei internaţionale ilegale şi a turismului sexual, a pedofiliei în general.

La Rio de Janeiro, 20% din populaţie se găseşte sub limita sărăciei şi aceşti oameni, femei şi copii, sunt foarte sensibili la exploatarea sexuală şi la violenţă. Brazilia este una din ţările cele mai atinse de prostituţia infantilă. De exemplu, 100.000 de copii ai străzii sunt „expuşi” exploatării sexuale. Dar cifrele sunt chiar mult mai alarmante. Congresul de la Yokohama, din 2001, contra Exploatării Sexuale Comerciale a Copiilor, a avansat cifra de circa 3000.000 de copii.

Brazilia a primit 5,3 milioane de vizitatori (provenind din America de Sud şi din Europa, în principal) numai în anul 2000, în timp ce în 2002, cifra a trecut de 3,7 milioane. Mulţi se gândesc la fantasmele lor sexuale şi exotice, la fetele tentante şi pe jumătate goale, sărace, frumoase şi accesibile. Faimoasele „Carnavale braziliene” este un moment prielnic pentru realizarea acestui tip de activităţi.

Prostituţia zisă turistică în Brazilia, se efectuează în principal în zonele hoteliere de coastă, în statele Ceara şi Rio de Janeiro. Cluburile de noapte servesc ca locuri de întâlnire între turişti şi femeile dornice de a se dărui pentru bani, copii şi adolescente prostituate.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Enigme

Paranormal

Credință

Vizitatori pe site

Free counters!